הכאב, והקומבינה של הפלפל

כאב זה לא כפתור שאפשר ללחוץ והוא נכבה. כאב זה קצהו של תהליך מורכב ומתוחכם שיש בו פעמים רבות תהליך דלקתי, כמעט תמיד מעורבות עצבית פריפריאלית, ותמיד תמיד פענוח סופי במוח. אבל יש בסיפור של הכאב חומר המשמש כמוליך עצבי (נוירוטרנסמיטור) בשם Substance-P. ויש דרך מאוד פשוטה להפחית את הכאב רק מעצם הפחתת זמינותו באיזור הכאב… לא, אני לא מדבר על חומרים נרקוטיים, אני מדבר על פלפל חריף (פלפלת)!

מה הקשר לפלפל חריף? מה, מכינים סחוג?

לא, לא כרגע. אבל מה שכן, בפלפל חריף קיים בשפע חומר פעיל בשם קפסאיצין (זה המקנה לו את חריפותו). הקפסיאצין פשוט מדלדל ומכלה את מצבורי Substane -P מעצם מריחתו באיזור הכאב, וכך כאמור מאפשר הפחתת תחושת הכאב. החומר מוכר היטב לרפואה המודרנית ונעשה מיצוי שלו ושימוש בתרופות פטנט מסחריות כמו זוסטריקס המשמשת כצפוי להפחתת כאב, בין אם כאבי אוסתיאוארטריטיס (דלקת מפרקים שגרונית) או כאבים הנגרמים כתוצאה מהרפס זוסטר (שלבקת חוגרת).

וזה ממש פשוט להכנה גם ברקיחה ביתית פשוטה: עושים השרייה ממושכת של פלפל חריף בשמן זית (איך עושים?) או רוכשים משחת פלפל מרוכזת בחנות האתר. אחרי שתקראו את הוראות ההכנה הכלליות להכנת שמן תשרית בקישור, זכרו רק שכשמכינים את השמן מהפלפל- הכוונה היא לפלפל היבש שקונים בחנות התבלינים, או פשוט פפריקה חריפה איכותית.

Red hot chilli peppers- משחה על בסיס שמן בריכוז קפסיאצין גבוה במיוחד
Red hot chilli peppers- משחה בריכוז קפסיאצין גבוה במיוחד

עכשיו נעזוב את הביוכימיה ונחשוב גם אנרגטית. כמובן שאיזור דלקתי אדום, נפוח וחם הוא המקום האחרון בו תרצו למרוח פלפל חריף, לא משנה מה עצמת הכאב שם, נכון? כמו-כן, כאב כתוצאה מחתך, זיהום וכדומה ראוי שיטופל בצמחים מחטאים, ובצמחים מאחי רקמה ולא באלחושים. הכאב במקרה הזה הוא בעיה משנית. אז באיזה כאב כן נשתמש בשמן פלפל? דמיינו כאבים קרים: גב או צוואר תפוס, מפרקים כואבים, אוסתיאוארטריטיס, כאבים עצביים (נוירופאתיה), כאבים בגוף כתוצאה ממחלות חורף וכו'… אלה מצבים מושלמים לטיפול בשמן פלפל או במשחת פלפל שגם יפחיתו את הכאב וגם יחישו את זרימת הדם למקום וייתנו חימום מקומי לאזור המריחה. זכרו שהשמן שיוצא הוא אדום וגם חריף: ולכן, שמרו שלא יכתים בגדים, ובעיקר שמרו ממגע שלו עם העיניים ועם האיברים האינטימיים.

יש לומר כי בכאבי גב ומפרקים כרוניים, חשוב להיעזר גם בטיפולי מגע (רפלקסולוגיה, שיאצו, אוסתיאופתיה וכו'), אבל כן- בהחלט יש מה לעשות גם ברמה של מריחה. זה לא פותר את שורש הבעיה, אבל יוצר הקלה, וזה משמעותי! ובניגוד למשככי כאב הנלקחים בבליעה – אין בו את הפגיעה בריריות הקיבה שיש בנוגדי הדלקת (NSAID's למיניהם- אטופן, נורופן, אדוויל ואחרים) ואין את הפגיעה בכבד שיש בפרצטמול (אקמול).

מאמרים - הספריה של הידע וחכמת הצמחים

לחצו על התמונה המתאימה למעלה, לקריאת סדרת המאמרים שמעניינת אתכם.