דלקות אוזניים

פרע מסולסל (Hypericum triquetrifolium): עלוות הצמח בתחילת פריחה משמשת כטיפול חיצוני יעיל ביותר לחיטוי פצעים וכוויות ולאיחוי העור, וכן לשיכוך כאבי אזניים. בשימוש חיצוני הצמח מוכר כטיפול בדיכאון, אך בארץ מוגבל לשימוש רוקחי.
פרע מסולסל (Hypericum triquetrifolium)

דלקות אוזניים הן דבר שכיח. בעיקר אצל ילדים. שכיח אבל לא נעים. אומרים שיש 3 כאבים בלתי נסבלים: בטן, שיניים ואוזניים. יש דלקות שהן חמורות ומצריכות טיפול בפורמולות לבליעה הדומות בהרכבן לפורמולות לטיפול בשפעת. פורמולות אלה ימריצו את פעילות מערכת החיסון, ייצרו פעילות נוגדת זיהום במערכת הנשימה העליונה, ישקמו את הרקמה הרירית של מערכת הנשימה ועל פי צורך יכילו גם צמחים אשר יניעו את הנוזלים במקרה של סתימה. רצוי שפורמולות לבליעה יילקחו בהמלצת הרבליסט או נטורופת. על מדפי בתי הטבע תמצאו תכשירים שונים, לא כולם באיכות טובה, ולעתים הראייה המסחרית של המייצרים עולה על הראייה המקצועית.

רצוי לבדוק אצל רופא שהדלקת אינה חמורה. רופאים כיום נוטים שלא לתת טיפול אנטיביוטי פנימי במקרים שגרתיים של דלקות אוזניים. מקרים שגרתיים הם אלה שבד"כ אינם נמשכים יותר מיומיים, אינם כרוכים בהעלאת חום הגוף, ואינם מסבים כאב ברמה חריגה. במקרים אלה, וכאשר אין נקב בעור התוף, ניתן בד"כ להסתפק בטיפות אוזניים. יש טיפות אזוניים צמחיות שניתן לרכוש והן מכילות שמנים של הצמחים: פיגם, היפריקום, בוצין וקלנדולה. כולם צמחים ארצישראלים נפוצים הניתנים לליקוט באיזור הרי הכרמל והרי ירושלים בעונתם, אך הכנתם כרוכה בהשריה ממושכת בשמן (חשיבה לטווח ארוך).

למחפשים פתרון ביתי מיידי יותר, ניתן לבצע את השיטה המוכרת: שום ושמן זית. כותשים שן שום לכף שמן זית, מחממים מעט מעל האש לחצי דקה, כך שמריחים ריח שום עולה, מורידים מהאש ומסננים. נותנים לשמן להתקרר לטמפרטורה חמימה. מוסיפים לשמן מספר טיפות של שמן אתרי לבנדר מערבבים- ומזליפים מהשמן 3 טיפות לכל אוזן. פתרון ביתי נוסף, שהוא למעשה טיפול פנימי הוא בצל חתוך מושרה בדבש (לפחות שעה). נוטלים מספר כפות של הדבש ביום. יעילותה נובעת מהאפקט המכייח-מחטא על מערכת הנשימה העליונה.

למחפשים מוצר מוכן, ניתן למצוא בחנות טיפות אוזניים המכילות צמחי מרפא מליקוט, ופורמולות ממריצות חיסון ומחטאות למערכת הנשימה העליונה.

בכל מקרה, כדאי גם לדאוג למנוע את הדלקות הבאות. בעיקר דרך הפחתת ליחה, ולכן ראשית- הורדת מוצרי חלב, שנית- הורדת מוצרי חלב, שלישית- הורדת מוצרי חלב.  משזה נעשה, כדאי, אם ניתן, גם להרבות בצריכת שום ובצל, ירקות מצליבים (צנון, רוקט, כרוב, כרובית, ברוקולי), מזונות עשירים בוויטמין C (תות, קיווי, גויאבה, ברוקולי, פלפל אדום, פקעות ורדים בחליטה ועוד). עדיף להימנע מפרות הדר המעודדים ייצור ליחה. כדאי מאוד גם להימנע מסוכר מעובד ומוצריו, לחם לבן, בננות ובוטנים.

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מאמרים - הספריה של הידע וחכמת הצמחים

לחצו על התמונה המתאימה למעלה, לקריאת סדרת המאמרים שמעניינת אתכם.