Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/healingf/public_html/wp-content/plugins/codestyling-localization/includes/idna_convert.class.php on line 421

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/healingf/public_html/wp-content/plugins/codestyling-localization/includes/idna_convert.class.php on line 435

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/healingf/public_html/wp-content/plugins/codestyling-localization/includes/idna_convert.class.php on line 826

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/healingf/public_html/wp-content/plugins/codestyling-localization/includes/idna_convert.class.php on line 957
10 תבונות לחיזוק חיסון בזווית אחרת- צמחי מרפא ומעבר להם - healing forest

10 תבונות לחיזוק חיסון בזווית אחרת- צמחי מרפא ומעבר להם

בלי הקדמות מיותרות. בלי לייפות את המציאות עם דברים שנכתבים טוב ב Ynet  או Walla…. אני רוצה להביא לכם משהו אחר. עם פחות תמונות של אנשים מחייכים עם שיניים לבנות ושיער מתוקתק. משהו שבא משנים של עבודה בקליניקה, ביער ובחיבורי הלב.

מבקש רק להיזכר, שמי ששמרה עלינו כל חיינו מכל מרעין בישין, זו היא- מערכת החיסון.

ואם יש לנו אמון ב- Immune, אז יהיה זה רק הוגן והגיוני, שבימים בהם אנחנו חווים פחד ואיום- ניתן לה את מה שהיא מבקשת.

  1. שמש– וזה לא רק ויטמין D. יש כל כך הרבה מחקרים שמראים את הקשר. ואולי לא באמת צריך את המחקרים? בלי קשר לוירוס הנוכחי- תחשבו על כל החולים הסגורים בבתי החולים… כמה אור ללב תכניס מעט שמש בוקר חמימה על פניהם האפורות.
    כן, באסה. יש הסגר… אבל יש שמש בחלון. יש במרפסת או בחצר, יש בספסל ברחוב. אפשר לעשות הליכות בשמש.
    ובהתייחס לויטמין D (שכאמור הוא רק חלק מהעניין)- יש לזכור שהוא סוג של כולסטרול (שמיוצר על העור), כלומר מולקולה שומנית; ולכן מומס בסבון. על-כן,מומלץ להימנע מסיבון באיזורים שחשפתם לשמש- בעיקר פנים, גב, חזה. אפשר לסבן מפשעות, בית שחי, איזורים אינטימיים וכפות רגליים ולדלג על הגב והחזה, לפחות חלק מהימים, כי עוד לא יולי. עוד על ויטמין D כאן…

  2. לזוז!!! כמו התרומה של השמש, גם תרומתה של פעילות גופנית מגובה מחקרית מכאן ועד סין. וכמו עם השמש, זה גם מאותה סיבה. לזוז זה אש חיים!!! בלי זה ננבול כמו פרח באגרטל שכוח. ובלי אש חיים, מערכת החיסון דועכת… כמונו. מערכת החיסון ניזונה מאש חיים. היא דינמית, טרנספורמטיבית, אקטיבית, מתרבה מהר, נעה בזריזות, ופועלת טוב יותר בחום.
    אני לא מדבר כאן על תוכנית כושר ודפקים במאמץ.  שוב, לא קל… סגרו את חדרי הכושר, הגבילו ל- 100 מ' מהבית, אסור ביחד… אבל חייבים לזוז! אפשר לחבר את סעיף 1 ו-2- הליכה בשמש. ויש מלא תרגולי יוטיוב וזום מיוגה דרך שיעורי כושר ועד אירובי.
    ועל זה שרו הנטשות: "ואם כבר לבד, אז שיהיה בתנועה".

    בתנועה
  3. חום כבר נאמר על שצמחים מחממים כמו קינמון, פלפל צי'לי וג'ינג'ר מגבירים את העמידות מול וירוסי השפעת. אין זה מפתיע כלל. גם בהתייחס למה שציינתי לגבי החיסון ואלמנט האש. וגם בראייה סינית- צמחים מחממים כמו אלה שהוזכרו הם מייזעים ונחשבים כ"מסלקים את החיצון". הריאות ברפואה הסינית יחד עם העור מהווים ביטוי לאלמנט המתכת בגוף. הייזוע משחרר את אותם פתוגנים הפוגעים במערכת הנשימה. נשמע לא הגיוני לראש מערבי… אבל זה עובד למיליארד סינים, ולמאות מיליוני מערבים שמטופלים בראייה סינית. עוד על התפקיד של חום בריפוי מחלות חורף
  4. חיזוק אנרגיית החיים Upright Qi– אפשר לדבר כאן על חיזוק אלמנט האדמה, אך אולי לא לכולם יהיה ברור. אז אומר שהעיכול דורש אנרגיה רבה. ככל שיתבע אנרגיה רבה יותר, יבוא על חשבון דברים אחרים (וזה ממש לא עניין של קלוריות, לא להתבלבל).
    הכי חשוב זה לאכול מזון מבושל. בעיקר בערב. כשהמזון מבושל זה חוסך "אש עיכול" (חומצות, אנזימים, מיצי העיכול)= אנרגיה יקרה. אז סלט ירוק זה אחלה… אבל בצהריים (וגם לא לכולם). ובכל מקרה, שהארוחות יכילו כמות שורשים מכובדת.
    שורשים מומלצים בבישול/אפייה: שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, בטטה, גזר, לפת, בצל, שום, סלק + דלעת (שאינה שורש)
    אם רוצים בסלט: גזר, צנונית, קולורבי, בצל, שום, שומר (גם לא ממש שורש). ואפשר גם לגרר שורש פטרוזיליה.
    בנוסף יש להימנע משתיית מים תוך כדי האוכל (שמוהלת את מיצי העיכול, ובעצם "מכבה את האש"). ולהימנע משתייה קרה ומזונות היישר מהמקרר. אפשר לקרוא עוד כאן על תזונה לחיזוק אנרגיה
  5.  עצים- כבר יש מלא מחקרים בנושא שנוכחות עצים בחיי אדם מעלה את שיעור תאי מערכת החיסון, במיוחד את ה- Natural killers- אותו חלק חיסוני שקוטל וירוסים ותאים סרטניים באופן מולד ולא נרכש. כלומר עוד לפני שמערכת החיסון מספיקה לפתח את הנוגדנים ואת תאי ה T-killers הייעודים לפולש. ביפן המודרנית "מקלחת יער" נחשבת טיפול רפואי קונבנציונאלי. ברפואה סינית העץ הוא האלמנט של הצמיחה והשגשוג, התנועה ההרמונית, והכבד בהקשרו הפיזיולוגי והאנרגטי כאחד.
    חברים, נצא רגע מהראש המדעי, וגם מהסיני שלא מדבר לכולם. כי עץ, זה ברור כשמש- הוא התגלמות של אור השמש על פני האדמה. יצור של אור. ומכיוון שבכל מקום בו חי האדם היו מים, ובכל מקום בו היו מים היו עצים- האדם תמיד חי בקרבתם, והם היו לו בני ברית: סימביונטיים מבחינה אקולוגית, פיזיולוגית ורגשית. כל אחד יכול להרגיש את הלבלוב בלב שהוא יושב תחת עץ מלבלב, גם אם זה בלב תל אביב. וביער- על אחת כמה וכמה (לא סתם האתר שלי הוא Healing Forest, ולא Healing Herbs).
    אז לצאת אל העצים. בתוך טווח התנועה המתאפשר לכם. כמעט בטוח שתמצאו עץ גם בעיר. אם יש לכם פרטיות, תוכלו גם לשהות בו זמו ממושך, לנוח בצילו, לחבק אותו, לדבר אליו. אין כאן בושה. די, גמרנו עם זה. מחבקי עצים זו לא כינוי גנאי. זה אות להקשבה פנימית נטולת ציניות! ומי שרוצה לקרוא עוד – יש לי עוד הרבה מה לתרום בנושא במאמר….

  6. ויטמין C בראייה רחבה- שלא ייצא שלא אמרתי… למרות שכבר כולם יודעים, וזה די מצ'עמם לחזור על זה. תותים, קיווי, גמבה, עלים ירוקים (בעיקר עלי ליקוט), ברוקולי, כרובית, כרוב, תפוחי אדמה, פירות הדר וכו'….
    ואפשר לעשות את חליטת מחטי האורן שהפכה ללהיט בקרב לקטים. אותה חליטה שאיתה הצילו האינדיאניים את המתיישבים החדשים מוכי הצפדינה (מחלת חוסר בויטמין C) שעגנו לחופי אמריקה במאה ה -16-17.
    אפשר לעשות גם חליטת קצרות של פקעות ורדים (בכל חנות טבע, בגרושים), שהם הצמח בעל ריכוז הויטמין C השני בגובהו מכל הצמחים למאכל ולמרפא.
    אבל רגע…. גם אבץ מחזק חיסון ידוע. גם סלניום, גם ויטמין E, וגם ויטמין A כמובן, שנחקר ספיצפית לעניין וירוסי השפעת ובפרט במשבר הנוכחי (יש לו יכולת גם לחזק את מערכת החיסון, וגם לשקם רקמה רירית, שהיא הנפגעת העיקרית בדרכי הנשימה כשהמצב מידרדר לכדי דלקות ריאה וקשיי נשימה).
    אז לא ממליץ כאן לבלוע כל היום קפסולות, חברים. בססו תזונה על ירקות ופירות רבים בגיוון צבעים ומשפחות – כמות הויטמין C, E,A וגם המינרלים יספקו את מרבית צורכיכם.
  7. פטריות כוח יפניות: חיכיתי עם זה לסוף. כי:
    למה צריך ל"התאמץ" ולצאת לשמש או להליכה, לחבק עץ וכל השטויות האלה? עזוב אותך, אל תהיה כזה רוחניק…. יש צמחי מרפא, יש בהם חומרים פעילים. אני יכול להבין את זה פיזולוגית, זה מסתדר לי עם הראייה המדעית השלטת שרואה בחומרים פעילים אלוהים חדש… יאללה, קניתי!
    אז אם הגעתם עד כאן, זכיתם גם לקרוא על פטריית שיטאקי (Lentinoa edodes) שמחזקת את מערכת החיסון, מעלה ספירת דם לבנה, נחקרה מעבדתית וקלינית באינסוף מחקרים, ומשמשת ברפואה הסינית אלפי שנים לחיזוק "הצ'י המגן", שזה פחות או יותר מה שאנחנו מכנים מערכת החיסון.
    אפשר לקנות אותה בכל סופר. ולמרות זאת, היא צמח מרפא נעלה, ואפילו לומר "סופר-פוד" יהיה עלבון בשבילה. אני מכין סירופ חיזוקיתא פי2 , מוצר שאני מייצר כבר 10 שנים לחיזוק מערכת החיסון בהצלחה קלינית מסחררת, עם פטרייה דומה לה מאוד ושמה מייטאקי (Grifola frondosa). שתיהן טובות באותה מידה (המייטאקי פחות למאכל). מי שרוצה מרקחה מוכנה- מוזמן לרכוש. ומי שרוצה לעשות בעצמו- 5 פטריות שיטאקי ביום- זה לגמרי מספיק. וזה כל כך פשוט. יש להשרות במים חצי יום-יום. ואז לבשל. במרק, בחביתה, במוקפץ או הירקות בתנור. הכל טעים, הכל עובד.

    פטריות שיטאקי
  8. שורשים מחזקי חיסון מניעתיים: יש שורשים שעבודתם הוכחה מעבר לכל ספק במאות ואלפי מחקרים. הרבה מהם זכו לבוסט תהילתי בימים אלו, כי נמצאו כיעילים גם לחיזוק ספציפי לשפעות, באופן המקטין סיכויי הידבקות ומפחית תסמיני מחלה, באם יש הדבקה. הכי מפורסם זה אסטרגלוס (Astaragalus membranaceus). ה- צמח לחיזוק חיסון. ואיתו הליקוריץ (Glycyrrhiza glabra)- בן משפחתו הנאמן. עבורי שני אלה היו תמיד שני השורשים בפורמולת סירופ המהוללת "חיזוקיתא פי2", שיחד עם הפטרייה מייטאקי ועם מעט ג'ינג'ר (Zingiber officinalis) שינו מן הקצה אל הקצה את משטר מחלות החורף של מאות משפחות אשר עשו בה שימוש קבוע בעונות המועדות למחלות. יש עוד הרבה שנחקרו בעיקר בהקשרם לקורנה בסין (כי שם אשכרה טיפלו באנשים עם צמחים כחלק מתוכנית בריאות ממלכתית)- ג'ינסנג קוריאני (Panax ginseng), אטקרטילודיס (Atractylodes marocephela), וויתניה משכרת (Withania somnifera)  אשר גדלה בר בארץ, ועוד…

    חיזוקיתא פי2- אסטרגלוס, פטריית מייטאקי, ליקוריץ וג'ינג'ר. כולם מתאימים גם להכנה הביתית
  9. טיפול ממריץ חיסון- להבדיל ממחזקי החיסון, שהם מניעתיים, ומתאימים למצבים בהם אין מחלה, הרי שברגע שיש הדבקה הם פחות מתאימים. אז מתאימים אלה שנותנים BOOST למערכת החיסון, ומייצרים העלאה מהירה וחדה במספר תאי הדם הלבנים, בקצב הריבוי שלהם, בתנועה שלהם ובחדירותם דרך התאים. המלכה בנושא זה היא אכינצאה (Echinacea spp) האלמותית. הצמח הנחקר ביותר בעולם צמחי המרפא, שמגלגל חצי מיליארד דולר בארה"ב בלבד. האכינציאה "הנכונה" היא שורש במיצוי אלכוהולי. העלים והפרחים, שהם הזולים והנפוצים, יעילים הרבה פחות. קפסולות לא שוות הרבה גם. הטוב ביותר הוא מיצוי אלכוהולי איכותי של שורשים משלושה מיני אכינצאה (Echinacea purpurea/angustifoloa/palida), כמו שלמדו המתיישבים באמריקה ממוריהם האינדיאניים, אשר הכירו להם את האכינצאה. פורמולות לטיפול במצבי שפעת מכילות את האכנציאה וצמחים נוספים המטפלים גם בתסמיני השפעת כמו חום, שיעול, נזלת, ליחה, ריריות פגועות וכו'
    צמח זול יותר ומקומי יותר הוא הקצח (Nigella sativa). זרעיו והשחורים וגם השמן המופק מהם משמשים הרבליסטים רבים לטיפול במחלות חורף פעילות וגם למניעתן, בהיותו ממריץ חיסון מופלא לצד ייבוש נזלת וייצוב ריריות דרכי הנשימה. עוד על קצח…
    לטיפול בשיעול היבש האופייני- אפשר לעבוד עם צמחים מקומיים יעילים ביותר, ועל כך פירוט במאמר זה
  10. אמון ורוגע- התחלתי הוליסטי ואסיים הוליסטי. תזונה וצמחים זה אחלה. אבל אם ניקח אסטרגלוס ושיטאקי, עם תוסף ויטמין C ותזונה מלאת שורשים, אך נבלה את היום צפונים בחדר חשוך, מחוברים לאינפוזייה של כותרות מהעיתון/האתר- נאבד יותר משנרוויח. קשה מאוד לא לפתוח Ynet, בעיקר אם לא עובדים ויש פתאום מלא זמן ויותר זמן מסך. זו התמודדות. יש כאלה שקל להם למנן את הכניסות, יש כאלה שפחות, ויש כאלה שלא מודעים לנזק. כל אחד יעשה כמיטב יכולתו, אך טוב לדעת. הכותרות בעיתון מוכרות פחד. עוד חולה, עוד נפטר, עוד מדינה מוכת מגיפה, עוד הגבלות של הממשלה, ועוד גרפים מדגישי חרדה.
    הפחד מייצר תגובת סטרס (מכירים- fight & flight) הסטרס מעלה קורטיזול. הקורטיזול מחליש את מערכת החיסון. בדיוק כמו שהסטירואידים (תרופות מבוססות קורטיזול) מדכאות את מערכת החיסון במחלות אלרגניות ובמחלות אוטו-אימוניות.
    לרובינו טוב לדעת מה קורה, וחשוב לנו להתעדכן. רק כדאי לשמור זאת במינון הנמוך ביותר הנחוץ. לשים לב להתמכרות שלנו לפחד שמייצר ריגוש ותחושת חיות ועוררות, אך מחליש אותנו לאורך זמן. ותסכימו איתי שהפחד מדבק יותר מהוירוס.

טוב, אז בואו נקרא לזה סיכום… בימים בהם יש כל כך הרבה פחד וחוסר ודאות, השיח נסוב סביב השאלה "ממה צריך לפחד?". זה אומר מהוירוס, זו אומרת מהכלכלה, אלה מהמצב הפוליטי, ואלו מהפגיעה בדמוקרטיה וחופש הפרט. כנראה שאין תשובה אחת נכונה, אבל אני מציע להתחזק פנימה. לבנות שלום בית, ליצור זמן אוהב עם הילדים, לאתר שפיות, למצוא אמון במצב, בגוף, בחיסון, באלוהות. הפחד הוא מעטה דקיק. מתחתיו שוכן עולם שלם שיכול למלא אותנו באמון, באהבה ובהודיה. שנתברך באלה. אמן!

האהבה- מחזקת חיסון מס' 1

מאמרים - הספריה של הידע וחכמת הצמחים

לחצו על התמונה המתאימה למעלה, לקריאת סדרת המאמרים שמעניינת אתכם.

מוצר החודש